Vlădescu: Punctul de pensie pentru 2011 să fie stabilit prin Legea bugetului asigurărilor sociale

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a propus, luni, un amendament la proiectul Legii sistemului unic de pensii care prevede că pentru anul 2011 valoarea punctului de pensie se va stabili prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor.

116 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Punctul de pensie pentru 2011 să fie stabilit prin Legea bugetului asigurărilor sociale

Vlădescu: Punctul de pensie pentru 2011 să fie stabilit prin Legea bugetului asigurărilor sociale (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Vlădescu a arătat, într-o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, că membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor au aprobat, la dezbaterea proiectului Legii pensiilor, ca punctul de pensie să fie de 732,8 lei la data intrării în vigoare a acestei legi, iar deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada 2011-2013 ar fi, în aceste condiţii, de 12,5 miliarde de lei pentru 2011, şi 12,6 miliarde de lei în 2012 şi 13 miliarde de lei în 2013.

"Pentru a asigura echilibrul bugetului general consolidat în condiţiile în care deficitul acestuia trebuie redus sub3% din PIB în anul 2012 conform Programului de convergenţă şi Pactului de stabilitate, vă rugăm să luaţi în considerare următorul amendament la proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice astfel, art 102 (1) Pentru anul 2011 valoarea punctului de pensie se stabileşte prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011", se precizează în scrisoarea lui Vlădescu.

Vlădescu mai propune ca "în cazul în care sunt necesare transferuri de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetului asigurărilor sociale de stat, valaoare punctului de pensie se va stabili prin legile bugetare anuale în funcţie de transferurile posibile a se acorda".

Biroul Permanent al Camerei deputaţilor a decis, luni, ca amendamentul propus de Vlădescu să fie trimis la comisia de muncă unde se află în dezbatere proiectul de lege.

Camera Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, să retrimită comisiei de muncă raportul la proiectul legii pensiilor pentru a mai fi analizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici