Voicu: PNL consideră că la sectoarele 3 şi 6 USL trebuie să aibă candidaturi "împărţite"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că liberalii au ajuns la concluzia că în două sectoare importante, 3 şi 6, trebuie acceptate candidaturi "împărţite", respectiv PSD la Sectorul 3 şi PNL la Sectorul 6.

143 afișări
Imaginea articolului Voicu: PNL consideră că la sectoarele 3 şi 6 USL trebuie să aibă candidaturi "împărţite"

Mihai Voicu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit lui Voicu, nu există o decizie finală nici dintr-o parte nici din cealaltă în privinţa candidaturilor la sectoarele Capitalei.

"Ceea ce spunem noi este următorul lucru: din punctul nostru de vedere, trebuie să existe o împărţire a candidaturilor comune, şi subliniez lucrul acesta, astfel încât, de exemplu, la cele două sectoare cu cea mai mare populaţie a Capitalei, sectorul 3 şi sectorul 6, din punctul nostru de vedere trebuie acceptate candidaturi împărţite", a spus Mihai Voicu.

Potrivit lui Mihai Voicu, termenul de rupere a protocolului este "incorect sau răuvoitor folosit", pentru că în interiorul protocolului există posibilitatea ca la sectoarele municipiului Bucureşti să existe "candidaturi separate".

"Protocolul permite acest lucru, nu este vorba de o decizie, de o rupere a protocolului, ci o variantă care există şi care poate fi luată în calcul în funcţie de mersul negocierilor", a spus Voicu, referitor la posibilitatea ca PSD şi PNL să meargă cu candidaturi separate la sectoarele Bucureştiului.

Purtătorul de cuvânt al PNL a explicat că, din punct de vedere politic, liberalii susţin împărţirea candidaturilor la cele două sectoare importante ale Capitalei, sectoarele 3 şi 6.

"Noi susţinem în continuare şi avem toate argumentele, că aceste două sectoare mari, importante, în care nu există primari USL în funcţie, sectoarele 3 şi 6, trebuie împărţite între PSD şi ACD", a spus Voicu.

El a mai arătat că negocierile sunt în curs, partidele din Uniune fiind încă în "fereastra de timp în care se pot purta discuţii".

"Plecăm de la susţinerea comună pe USL a primarilor USL în funcţie, respectiv sectoarele 1, 4 şi 5. Acestea nu intră într-o sferă de discuţie sau de contestaţie. Preferinţa noastră ar fi să mergem cu candidaturi comune, în formula pe care am prezentat-o, respectiv sectoarele 3 şi 6 împărţite", a comentat Voicu.

El a arătat că liberalii nu au în vedere, în niciun caz, altă variantă decât o candidatură comună pentru lista de CGMB şi susţinerea comună a lui Sorin Oprescu, în calitate de candidat independent. "Aici rămâne cum am stabilit, nu există nicio schimbare", a adăugat el.

Întrebat dacă exclude posibilitatea candidaturilor separate la Sectorul 6, Ponta a spus: "Eu nu-mi doresc aşa ceva. Eu îmi doresc să candideze cel care are şansele cele mai mari să câştige sectorul".

El a spus, întrebat cine este această persoană, că, "potrivit tuturor sondajelor este vorba despre Ştefan Florescu de la PC".

"Întâmplător v-o spune un PSD-ist", a adăugat Ponta zâmbind.

Întrebat din nou dacă îl susţine pe Ştefan Florescu la Sectorul 6, Ponta şi-a nuanţat răspunsul: "Eu susţin orice variantă bună să câştige la toate localităţile".

Ponta a mai spus că nu ştie dacă în rândul liberalilor există ideea candidaturilor separate la Sectorul 6. "Nu ştiu. Mie nu mi-au zis personal aşa ceva", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici