Voicu: Voi cere senatorilor să verifice dosarul cu atenţie

Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, miercuri, că le va cere colegilor săi din Comisia juridică a Senatului să verifice dosarul în care este acuzat şi să constate legaligatea probelor, precizând că nu se simte cu nimic vinovat, iar DNA are în ultima perioadă foarte multe "comenzi".

19 afișări
Imaginea articolului Voicu: Voi cere senatorilor să verifice dosarul cu atenţie

Voicu: Voi cere senatorilor să verifice dosarul cu atenţie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Nu mă simt cu nimic vinovat şi nu consider că am făcut ceva din ceea ce mi se pune în sarcină. Sunt interpretări, pure speculaţii, construcţii care nu au niciun fel de temei juridic, dincolo de faptul că aşa-zisele probe toate sunt obţinute în condiţii ilegale", a spus el.

Despre solicitarea Ministerului Justiţiei transmisă Senatului în cazul său, Voicu a precizat că le va cere senatorilor şi colegilor din Comisia juridică să verifice cu maximă atenţie, să constate legalitatea acestor probe şi să constate maniera în care au fost confecţionate, selectate şi în ce condiţii s-au luat.

"Domniile lor au foarte multe comenzi în ultima perioadă, cei care sunt vocali în partide de opoziţie şi cei care probabil deranjează şi nu mai confirmă anumite fapte din propriul partid. În asemenea chestiune, merg şi pe victime colaterale", a comentat senatorul PSD.

Întrebat dacă s-a mai întâlnit în ultima perioadă cu Viorel Hrebenciuc sau Marian Vanghelie, el a precizat că "aşa-zisa interdicţie nu mai funcţionează pentru că nu s-a mai prelungit".

"Puteam să mă întâlnesc cu domnul Hrebenciuc din momentul în care interdicţia nu a mai funcţionat, dar în mod premeditat şi deliberat nu am făcut acest lucru, pentru că se putea specula. Nici măcar cu domnul Vanghelie, care îmi era şef politic. Dacă aş fi făcut-o, fiţi siguri că s-ar fi produs ceea ce trebuia, şi anume veneau a doua zi cu cererea de arestare. Ca să nu greşesc, nu m-am mai întâlnit cu nimeni, deşi puteam să o fac. Trebuie să anticipezi ce ţi se poate întâmpla", a spus Voicu.

Voicu s-a plâns şi pentru modul în care a fost tratat de anchetatori, "ca în anii '50".

"Mi s-a blocat cu maşina, în lateral, înconjurată. Nu fusesem invitat, nu mă chemase nimeni la Senat, ieri am aflat din presă. Drama o trăieşte familia", a mai spus Voicu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici