Voiculescu: Kovesi să spună de ce a avansat termenul de 2014 pentru prescrierea dosarului ICA

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că îi cere procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să explice de ce a avansat termenul de 2014 pentru prescrierea dosarului ICA, precizând că avocatul său a spus că prescrierea este în 2023, după nou Cod Penal, şi 2018, după vechiul Cod.

766 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: Kovesi să spună de ce a avansat termenul de 2014 pentru prescrierea dosarului ICA

Dan Voiculescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Voiculescu a spus că întreabă "pe toată lumea" dacă procurorul şef al DNA cunoaşte Codul Penal. El a precizat că legea prevede pentru "greşelile" procurorului care se pronunţă despre un caz aflat în instanţă aplicarea unei sancţiuni care poate duce la obligarea de a se retrage din magistratură.

Fondatorul PC a mai arătat că nu doreşte prescrierea faptelor din dosarul său, nici acum şi nici în 2023, ci o judecată pe bază de probe şi cu verdict.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici