Voinescu: Ce s-a întâmplat în PDL e democratic, dar uneori cei aflaţi în minoritate au dreptate

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, sâmbătă, că deciziile luate sâmbătă în PDL sunt democratice, existând o majoritate evidentă la vot, el precizând însă că uneori se dovedeşte, în timp, că cei aflaţi în minoritate au dreptate.

20 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Ce s-a întâmplat în PDL e democratic, dar uneori cei aflaţi în minoritate au dreptate

Voinescu: Ce s-a întâmplat în PDL e democratic, dar uneori cei aflaţi în minoritate au dreptate (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Voinescu a declarat, după şedinţa CNC al PDL, că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că nici el şi nici Cristian Preda sau Monica Macovei nu au fost capabili să convingă mai multă lume despre necesitatea adoptării principiilor de integritate.

Voinescu a spus că n-ar percepe ce s-a întâmplat la şedinţa CNC ca pe o înfrângere, ci ca pe "o lecţie".

"Eu n-aş percepe-o ca pe înfrângere. De felul meu sunt mai optimist şi să gândesc la partea bună a lucrurilor, că evident a fost o parte bună, şi anume aceea că CNC a acceptat deschiderea competiţiei pentru şefia partidului, ceea ce mi se pare un lucru foarte bun, şi pe de altă parte, din punct de vedere al tacticilor politice, evident că am primit o lecţie, trebuie să mai învăţăm şi noi", a spus Voinescu.

El a precizat că rămâne la convingerile sale şi că în democraţie majoritatea este cea care decide. "Eu rămân la convingerile mele. Singurul lucru pe care mi-l reproşez nu este acela că am un set de convingeri, ci acela că poate nici eu şi nici colegii mei n-am fost capabili să convingem mai multă lume", a adăugat Voinescu.

Parlamentarul PDL a arătat că de multe ori s-a demonstrat în istorie că o minoritatea poate să aibă dreptate. "În democraţie majoritatea decide, astăzi a fost majoritate dincolo de orice discuţie. Pe de altă parte, ştiu foarte bine că s-a întâmplat de foarte multe ori în istorie ca minoritata să aibă dreptate şi lucrul acesta să se dovedească ceva mai târziu", a apreciat Sever Voinescu.

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul formaţiunii propuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi trei voturi "împotrivă" aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici