Voinescu: În coaliţie s-a avansat data de 10 iunie pentru alegerile locale

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a anunţat că în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei a fost avansată data de 10 iunie pentru alegerile locale şi că urmează discuţii cu partidele, inclusiv cu cele din opoziţie.

413 afișări
Imaginea articolului Voinescu: În coaliţie s-a avansat data de 10 iunie pentru alegerile locale

Voinescu: În coaliţie s-a avansat data de 10 iunie pentru alegerile locale (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

"Am fost informat de către preşedintele partidului că în coaliţie s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie şi urmează ca în câteva zile, după consultări cu partidele, actele normative necesare pentru declanşarea procesului electoral local să fie emise de Guvern", a afirmat Voinescu.

Întrebat dacă vor fi consultate şi partidele din opoziţie, Voinescu a precizat că "e normal, e firesc" să fie consultată opoziţia în legătură cu data alegerilor.

"E dată deocamdată de principiu stabilită, urmează ca în următoarele zile, fiind consultări între partide, să se stabilească. Vedeţi, avem restrângeri de calendar, cu o săptămână înainte avem o sărbătoare religioasă extrem de importantă, care aduce şi zi liberă. Va trebui să ţinem cont de toate acestea şi cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie", a explicat Sever Voinescu, întrebat dacă primul-ministru este de acord cu această dată a alegerilor locale.

El a mai spus că reprezentanţii coaliţiei se vor exprima foarte curând în legătură cu data alegerilor locale, deoarece în maximum două săptămâni trebuie emise actele de către Guvern.

Urmare a ultimelor modificări legislative, în acest an primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici