Voinescu: Stilul lui Blaga, propriu unui partid mic şi viguros. Boc e opţiunea corectă pentru PDL

Candidatul la funcţia de vicepreşedinte PDL Sever Voinescu declară, potrivit RFI, că nu crede în posibilitatea ca Vasile Blaga să câştige şefia formaţiunii, menţionând că stilul de conducere al acestuia este mai degrabă propriu unui partid mic şi viguros, iar Emil Boc este "opţiunea corectă" în PDL.

511 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Stilul lui Blaga, propriu unui partid mic şi viguros. Boc e opţiunea corectă pentru PDL

Voinescu: Stilul lui Blaga, propriu unui partid mic şi viguros. Boc e opţiunea corectă pentru PDL (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Voinescu spune că vrea să fie vicepreşedinte al PDL, pentru a fi lângă partid "la greu". "Mă simt foarte ataşat de acest partid, sunt extrem de interesat de destinul lui în viitor şi cred că am datele politice necesare pentru a contribui la un efort de echipă, un efort care va fi foarte-foarte consistent (…) Partidul este realmente la greu în acest moment şi vreau să fiu alături de partidul meu la greu", a declarat deputatul democrat-liberal, citat de RFI.

Voinescu crede că Boc va câştiga alegerile din PDL, dar precizează că dacă va câştiga Blaga sau Paleologu, candidatura sa la postul de vicepreşedinte "rămâne pe masă". "Nu cred foarte tare în posibilitatea ca domnul Blaga să câştige aceste alegeri, eu unul cred că domnul Boc va câştiga alegerile din PDL. Dacă câştigă domnul Blaga sau domnul Paleologu, candidatura mea rămâne pe masă. În principiu, eu pot colabora cu oricine", afirmă parlamentarul.

Sever Voinescu apreciază că Emil Boc are prima şansă". "Emil Boc mi se pare că este opţiunea corectă. El garantează conservarea unui tip de parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu, un parteneriat esenţial pentru PDL. Nu-mi pot imagina evoluţia viitoare a PDL în afara acestui parteneriat", spune deputatul.

Voinescu declară că Emil Boc este "mai pregătit să conducă un partid mare, pentru că e o mare diferenţă între a conduce un partid de 7% şi unul de 35-40%. "Dacă stilul de leadership al domnului Blaga e mai degrabă propriu unui partid mic şi viguros, stilul de conducere al domnului Boc mi se pare mai propriu unui partid mare, în care coexistă foarte multe opinii, diverse adesea, un partid legat de realitate şi de societate", spune Voinescu.

Convenţia Naţională a PDLare loc pe 14 şi 15 mai, pentru preşedinţia partidului candidând Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici