Vosganian: Băsescu nu a dorit majorarea pensiilor deşi ştia că există fonduri

Preşedintele Traian Băsescu nu a dorit majorarea pensiilor, dar a fost obligat să promulge legea, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, catalogat ca "incompetent" de şeful statului pentru modul în care a răspuns cererii de fundamentare a majorării pensiilor.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Băsescu nu a dorit majorarea pensiilor deşi ştia că există fonduri

Vosganian: Băsescu nu a dorit majorarea pensiilor deşi ştia că există fonduri

El a arătat că preşedintele ştia că Executivul dispune de fondurile necesare majorării pensiilor, dar nu dorea să aprobe legea deoarece nu avea curajul, intenţia şi priceperea să susţină măsura.

"Noi am propus preşedintelui că dacă acceptă că Guvernul a identificat banii, să plece acasă, iar dacă nu, plecăm noi. Băsescu s-a temut însă de această provocare, deoarece ştia că există bani", a declarat Vosganian, precizând că exprimă punctul de vedere oficial al Guvernului.

Ministrul a explicat că rezultatele creşterii economice, rata îmbunătăţită de colectare a veniturilor la buget şi investiţiile permit Guvernului să majoreze pensiile, fără să existe riscul ca decizia să nu fie respectată ulterior, indiferent de componenţa politică a Executivului.

"În ciuda acestui fapt, Băsescu a exprimat îndoieli, iar orice om de bună credinţă îşi pune întrebarea: dacă are îndoieli serioase, de ce a promulgat legea ? Răspunsul este că era obligat să o promulge, deoarece ştia că avem banii", a spus Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici