Votul la moţiunea simplă a PNL pe Muncă va fi dat săptămâna viitoare

Deputaţii au decis, miercuri, ca votul la moţiunea simplă a PNL pe Muncă să fie dat săptămâna viitoare, la sesiunea de vot final.

20 afișări
Imaginea articolului Votul la moţiunea simplă a PNL pe Muncă va fi dat săptămâna viitoare

Votul la moţiunea simplă a PNL pe Muncă va fi dat săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor a finalizat în cursul dimineţii dezbaterile la moţiunea simplă a PNL, intitulată "Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, instrument portocaliu pentru umilirea românilor". Moţiunea urma să fie supusă la vot după discutarea proiectului legii sistemului unitar de pensii.

Propunerea ca moţiunea să fie supusă la vot săptămâna viitoarea a aparţinut liberalilor şi a fost acceptată cu 146 de voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi 8 abţineri.

În cursul dezbaterilor de miercuri, deputaţii PDL au criticat textul moţiunii simple pe tema Ministerului Muncii şi au anunţat că nu pot să o voteze, în timp ce reprezentanţii PSD şi PNL au arătat că Guvernul dă dovadă de lipsă de respect faţă de oameni şi merge într-o direcţie greşită.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, în plen, că textul moţiunii simple a PNL a fost făcut prin "copy-paste", conţinând fraze dintr-o altă moţiune depusă împotriva fostului ministru al Muncii Mihai Şeitan şi texte din "Poveşti nemuritoare".

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a respins criticile ministrului Botiş, arătând că "basmele au intrat în limbajul celor de la PDL".

El a spus că OUG 58 privind drepturile de autor nu este legală, deoarece nu respectă Codul fiscal şi a calificat drept o "marcă a ticăloşiei" faptul că aceia care au venituri din drepturi de autor trebuie să plătească contribuţiile. El a spus că acest lucru este o "bătaie de joc" şi o "lipsă de respect" faţă de "tot ceea ce înseamnă creaţie şi spirit liber".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici