Winkler: Maghiarii înţeleg că UE poate să devină un sprijin în construirea unor forme de autonomie

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler afirmă că maghiarii înţeleg că UE poate să devină "un punct de sprijin în construirea diverselor forme de autonomie", adăugând că, "dacă se va menţine trează" speranţa comunităţii în ceea ce priveşte potenţialul UE, UDMR îşi va putea consolida prezenţa în PE.

152 afișări
Imaginea articolului Winkler: Maghiarii înţeleg că UE poate să devină un sprijin în construirea unor forme de autonomie

Winkler: Maghiarii înţeleg că UE poate să devină un sprijin în construirea unor forme de autonomie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iuliu Winkler, care candidează pentru un nou mandat, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că experienţa sa din campania electorală arată că maghiarii înţeleg că Uniunea Europeană este o sursă pentru modernizare şi că poate să devină şi un punct de sprijin pentru nevoia comunităţii de a construi diverse forme de autonomie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este foarte greu de evaluat ce se va întâmpla cu prezenţa la alegerile pentru Parlamentul European, dar eu sper că prezenţa comunităţii maghiare din Transilvania va fi una cât mai bună. Experienţa mea de aproape două săptămâni din campania electorală este aceea că maghiarii, fie că sunt din Satu Mare, Bihor sau din Covasna, înţeleg faptul că Uniunea Europeană este o sursă pentru modernizare şi Uniunea Europeană poate să devină - nu este încă, din păcate - şi un punct de sprijin pentru nevoia noastră de a construi diversele forme de autonomie şi diversele forme de organizare proprie a comunităţii", a subliniat Winkler.

Europarlamentarul a menţionat că, dacă UDMR va reuşi să menţină treze speranţa şi optimismul comunităţii maghiare în ceea ce priveşte potenţialul UE, la alegerile din 25 mai Uniunea îşi va putea consolida prezenţa în PE.

"Dacă vom reuşi performanţa să menţinem treze speranţa şi întreg optimismul comunităţii noastre în ceea ce priveşte potenţialul UE, bazându-mă pe rezultatele alegerilor precedente pentru PE, pe munca noastră din campanie şi pe munca UDMR de 25 de ani, eu cred că putem obţine un rezultat foarte bun, aceasta însemnând păstrarea, chiar consolidarea prezenţei UDMR în Parlamentul European", a spus Winkler.

UDMR are în prezent trei europarlamentari: Sogor Csaba, Iuliu Winkler Iuliu şi Tokes Laszlo, dar cel din urmă nu mai candidează pe lista UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici