Xiomara Castro a depus jurământul ca prima-femeie preşedinte a Hondurasului. Ce promisiune le-a făcut supuşilor săi

În noiembrie, Xiomara Castro a câştigat alegerile împotriva lui Nasry Asfura, un candidat de dreapta al Partidului Naţional.

402 afișări
Imaginea articolului Xiomara Castro a depus jurământul ca prima-femeie preşedinte a Hondurasului. Ce promisiune le-a făcut supuşilor săi

„De astăzi, poporul conduce”, a spus Xiomara Castro, la învestire

Dar abia acum a depus jurământul la Tegucigalpa şi a preluat mandatul ca prima femeie-preşedinte în Honduras.

Noua şefă a ţinut să sublinieze că „de astăzi, poporul domneşte în ţară”. Pe Twitter, liderul de stânga al Partido Libre a susţinut, făcând aluzie la lovitura de stat dată împotriva soţului său, Manuel Zelaya, în 2009:

„12 ani de luptă şi 12 ani de rezistenţă. Astăzi începe guvernarea poporului. Bună dimineaţa, Honduras”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici