Zegrean: Numirea lui Morar la Curte îndeplineşte condiţiile legale

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni, că numirea de către preşedintele Traian Băsescu a lui Daniel Morar ca membru al Curţii "îndeplineşte condiţiile legale", el adăugând că fostul şef al DNA "a dovedit că este pregătit profesional".

255 afișări
Imaginea articolului Zegrean: Numirea lui Morar la Curte îndeplineşte condiţiile legale

Augustin Zegrean (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Cred că este o numire care îndeplineşte condiţiile legale", a spus Zegrean, care a participat luni, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere privind modificarea Constituţiei şi atribuţiile Curţii Constituţionale.

El a adăugat că în Constituţie se prevede ca membrii Curţii să aibă 18 ani de muncă în justiţie şi să fie pregătiţi profesional, iar "Daniel Morar a dovedit că este pregătit profesional".

Întrebat dacă numirea unui procuror în funcţia de membru al Curţii Constituţionale nu încalcă spiritul legii fundamentale, Zegrean a răspuns că "mai sunt foşti procurori care au activat în cadrul Curţii şi nu le-a pus nimeni nicio piedică". El a spus că şi procurorii sunt la fel de magistraţi ca şi judecătorii, adăugând din nou că în Constituţie nu se face o delimitare la condiţia pentru membrii Curţii privind experienţa în justiţie între judecători şi procurori.

Pe de altă parte, Zegrean a spus că astăzi a aflat de numirea făcută de preşedintele Băsescu şi a fost "surprins".

"Am fost surprins, pentru că nu ştiam că s-a numit astăzi, nu de altceva", a mai spus preşedintele Curţii Constituţionale.

Daniel Morar a fost numit, luni, de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici