Zgonea: Deputaţii care au lipsit de la discuţiile despre insolvenţă şi credite vor fi sancţionaţi

Deputaţii care au lipsit de la şedinţele comisiilor în care s-a discutat legea insolvenţei persoanelor fizice şi despre criza creditelor în franci elveţieni vor fi sancţionaţi, a anunţat, joi, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

143 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Deputaţii care au lipsit de la discuţiile despre insolvenţă şi credite vor fi sancţionaţi

Zgonea: Deputaţii care au lipsit de la discuţiile despre insolvenţă şi credite vor fi sancţionaţi (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Am văzut că la mijlocul lunii ianuarie opoziţia a cerut convocarea de urgenţă a plenului pentru a vedea românii, şi m-am trezit, după ce am aprobat în Birou în unanimitate cu ovaţiuni, ca să folosesc un termen a la Caragiale, colegii noştri au rămas fie blocaţi probabil într-un aeroport în drum spre Camera Deputaţilor, în vacanţe, fie pe acasă, prin circumscripţii. Şi am cerut preşediuntelui Comisiei juridice, şi preşedintelui Comisiei de buget să prezinte Biroului Permanent lista cu absenţii la cele două comisii până luni, urmând ca Biroul Permanent să trimită Comisiei juridice ca să-i sancţioneze pe cei care au rămas în vacanţe", a declarat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent.

El le-a cerut parlamentarilor să termine cu "ipocrizia".

"Ne place să fim în vacanţe. Indiferent că sunt colegii de la PSD, nu m-am născut în funcţia asta, dacă vor, să mă schimbe, dar să terminăm odată cu ipocrizia asta. Vrem să susţinem un proiect de lege, după care ne trezim că colegii noştri nu vin la comisii şi dumneavoastră prezentaţi imagini cu o comisie în care găsiţi pe ministrul Vâlcov fără colegi. Acei colegi care au lipsit, să fie sancţionaţi conform regulamentului de către Comisia juridică", a adăugat Zgonea.

Comisia de buget a fost convocată pentru discuţii despre criza creditelor în franci elveţieni, însă la două termene nu s-a putut întruni din lipsă de cvorum, în pofida faptului că ministrul Finaţelor Darius Vâlcov a venit la lucrări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici