Zgonea: Nu ştiu ca şefii camerelor Parlamentului să fie obligaţi la controale medicale periodice

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că nu ştie să existe o obligaţie ca şefii celor două Camere ale Parlamentului să efectueze controale medicale periodice, menţionând că nu a fost informat despre o astfel de prevedere, dar că nu s-ar împotrivi.

91 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Nu ştiu ca şefii camerelor Parlamentului să fie obligaţi la controale medicale periodice

Valeriu Zgonea (Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Zgonea a fost întrebat dacă ştie să existe vreo reglementare care să instituie obligativitatea unor controale medicale periodice în cazul preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

"Eu mă supun unor controale medicale periodice, dar personale. Eu nu am auzit şi nici nu am fost informat", a răspuns Zgonea.

La precizarea că ar fi vorba despre o hotărâre a CSAT din 2006, preşedintele Camerei Deputaţilor a replicat: "Nu am fost informaţi, este o obligaţie a CSAT, eu nu sunt membru al CSAT, deci nu am de unde să ştiu ce se discută acolo. Sunt deschis, nu am nicio problemă, putem să mergem să facem un control amănunţit dacă vreţi, după modelul american, sau ce au stabilit. Care e problema? (...) Bănuiesc că, dacă e o decizie a CSAT, s-au gândit la prevederile constituţionale că, dacă preşedintele nu este în capacităţile sale la un anumit moment de a-şi exercita funcţia, atunci unul dintre cei doi preşedinţi ai Camerei preiau, şi atunci suntem obligaţi să avem aceste...,eu ştiu, obligaţii de a avea analizele. Cum hotărăsc cei de la CSAT, eu nu am ştiut de acest lucru şi nici nu am fost informat".

În 2010, Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al şefului statului la acea vreme, spunea că, potrivit unei hotărâri a CSAT din 2007, preşedintele ţării face un control medical periodic. El spunea că "legea prevede o comisie medicală compusă din 13 medici specialişti în cadrul Spitalului Militar, conform unei hotărâri a CSAT 166 din 20 decembrie 2007" şi că "această comisie efectuează un control complet, pe specialităţi, după ce în prealabil sunt recoltate probe de sânge". Începând din 2011, Preşedinţia a emis comunicate de presă cu concluzia controlului medical periodic efectuat de Traian Băsescu. Informaţiile date publicităţii sunt doar că Traian Băsescu "este apt" din punct de vedere medical pentru a-şi exercita funcţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici