Pleci în vacanţă sau în delegaţie? Ce riscuri poţi acoperi cu o asigurare de călătorie

Călătoriile presupun riscuri de mai multe feluri care, din fericire, sunt acoperite prin asigurări tip travel punctuale sau multimodale. Fie că este o călătorie în interes de afaceri (delegaţie), la studii sau binemeritatul concediu de odihnă, asigurarea de călătorie aduce confort şi siguranţă, cel puţin din punct de vedere financiar.

7855 afişări
Imaginea articolului Pleci în vacanţă sau în delegaţie? Ce riscuri poţi acoperi cu o asigurare de călătorie

Pleci în vacanţă sau în delegaţie? Ce riscuri poţi acoperi cu o asigurare de călătorie

Încheierea unei asigurări de călătorie este o decizie firească pentru orice persoană responsabilă, căreia îi place să-şi planifice lucrurile din timp şi să-şi uşureze viaţa.

În cazul unei călătorii în scop turistic, ne vom simţi foarte bine având siguranţa absolută că riscurile sunt acoperite, orice s-ar întâmpla. Cu atât mai mult, într-o călătorie de afaceri, nu ne permitem să pierdem bani şi timp în cazul unor evenimente neprevăzute. Altfel spus, asigurarea de călătorie poate „cumpăra” atât liniştea necesară în timpul vacanţei, cât şi serviciile concrete de care putem avea nevoie în cazul unui incident.

În ultima vreme, asigurarea de călătorie s-a dovedit a fi o necesitate mai ales pentru turiştii care călătoresc în afara României. Necesitatea încheierii unei astfel de poliţe în momentul călătoriei într-o ţară străină este evidentă, ţinând cont în primul rând de costul serviciilor medicale care sunt foarte mari şi, de cele mai multe ori nu pot fi acoperite din bugetul celor care călătoresc.

Turiştii pot beneficia şi de extinderea acoperirii poliţei pentru riscuri complexe, cum ar fi: pierderea/deteriorarea bagajelor, întârzierea zborului, răspunderea civilă – daune care se întâmplă din ce în ce mai frecvent în ultima perioadă.
Românii cumpără semnificativ mai multe asigurări de călătorie în perioada concediilor, iar în perioada de vară (lunile iunie-septembrie) volumul primelor brute subscrise pentru aceste tipuri de asigurări înregistrează creşteri de până la 2-2,5 ori comparativ cu lunile anterioare, acest lucru datorându-se de fapt creşterii numărului persoanelor care călătoresc în afară României.

Daune frecvente şi riscuri acoperite

Pe piaţa asigurărilor există asigurări speciale de călătorie dedicate celor care călătoresc cu maşina proprie sau fac sporturi extreme, societăţile de asigurări dând dovadă de multă fexibilitate în cazul emiterii şi conceperii acestui gen de poliţe. Oferta de asigurare este diversificată prin introducerea unor noi riscuri acoperite prin clauze opţionale (sporturi extreme, pierderea/întârzierea bagajelor înregistrate), dar şi prin promovarea de abonamente.

În principiu, sunt acoperite:

** Cheltuieli medicale de urgenţă şi/sau de repatriere
** Urgenţe stomatologice
** Despăgubiri pentru accidente de călătorie (în mijloace de transport public)
** Despăgubire pentru bagaj pierdut/deteriorat
** Despăgubiri pentru întârzierea bagajelor (mai mult de 6 ore)
** Despăgubiri pentru întârzierea mai mult de 12 ore sau anularea călătoriei
** Răspundere civilă privată în străinătate
** Despăgubiri pentru pierdere/înlocuire de documente
** Asigurare pentru anularea plecării în călătorie
** Bilete de călătorie anulate din cauza falimentului companiei aeriene
** Despăgubiri pentru bileţele de avion returnate
** Rambursarea de cheltuieli datorate respingerii la ieşirea din ţara a asiguratului
** Refuzul companiei aeriene de a îmbarca turistul în cursa de destinaţie
** Cheltuieli medicale datorate serviciilor necorespunzătoare la bordul avionului.

Articol cu conţinut publicitar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă este să se întâmple, se întâmplă! Descoperi lumea sau călătoreşti în interes de serviciu? Caută online la Generali asigurarea care ţi se potriveşte şi ai numai avantaje:

- Asigurare on-line în doar 3 paşi;
- O poţi cumpăra direct de pe site, în maxim 5 minute;
- Livrare rapidă pe email;
- Asigurări de călătorie complexe;
- Asistenţă 24/24 ore;
- Cheltuieli medicale preluate direct;
- Suma asigurată de până la 50.000 euro;
- Acoperiri suplimentare pentru situaţii de anulare a călătoriei, întreruperea călătoriei, bagaje, răspundere civilă, etc.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici