(P) Ce trebuie să luaţi în considerare înainte de a cumpăra un televizor nou

331 afișări
Imaginea articolului (P) Ce trebuie să luaţi în considerare înainte de a cumpăra un televizor nou

Cumpărăturile pentru cel mai bun televizor nu ar trebui să fie un proces laborios. În loc să vă petreceţi timpul căutând prin specificaţii şi analizând ceea ce înseamnă totul, aţi putea sta pe canapea, urmărind serialul preferat în glorioasă înaltă definiţie - sau jucând jocuri pe Xbox One, PS4 sau Nintendo Switch.

Astăzi multe televizoare ieftine se bucură de nenumărate specificaţii şi caracteristici, menite să vă ofere performanţa pe care o meritaţi.

Pentru a vă ajuta să disecaţi concepte necunoscute, cum ar fi rezoluţia şi rata de reîmprospătare, am descompus fiecare aspect al tehnologiei televizoarelor, astfel încât să puteţi lua o decizie de cumpărare în cunoştinţă de cauză.

Rezoluţia TV: Ce este şi care este cea mai bună?

Dacă un pixel este unul dintre milioanele de pătrate mici care alcătuiesc o imagine pe ecran, o rezoluţie TV este numărul de pixeli dispuşi vertical înmulţiţi cu cei afişaţi orizontal. La fel ca dimensiunile oricărei forme bidimensionale, rezoluţia este scrisă ca numărul de pixeli pe lăţime, cu numărul de pixeli pe înălţime.

Cu cât un televizor are mai mulţi pixeli, cu atât imaginea este mai clară şi mai realistă. În timp ce fanii sportivi avizi şi jucătorii vor fi tentaţi să opteze pentru cea mai înaltă rezoluţie posibilă, reţineţi că şi conţinutul de pe ecran trebuie mai întâi dezvoltat pentru a susţine acea rezoluţie. Majoritatea jocurilor pentru console rulează la 1080p ca rezoluţie implicită. Emisiunile TV, pe de altă parte, sunt difuzate în mod obişnuit în 1080i, echivalentul 1080p.

Serviciile de streaming online, inclusiv Netflix şi Amazon Prime Video, cu toate acestea, toate oferă programare 4K UHD, uneori la un cost suplimentar. Cu echipamentul potrivit, puteţi juca şi jocurile preferate pe PC în 4K, atunci când sunteţi conectat la un televizor care acceptă. Rezoluţia standard pentru un ecran 1080p este de 1920x1080 pixeli. Prin comparaţie, un televizor 4K are o rezoluţie de 3840x2160 pixeli. În mod clar, 4K are potenţialul unei imagini mult mai clare. Deoarece preţul tehnologiei 4K a scăzut constant, investiţia suplimentară poate fi o alegere înţeleaptă pentru viitor.

Televizoarele 8K sunt următorul nivel care se vede la orizont. La fel ca trecerea de la 1080p la 4K, există un salt de rezoluţie majoră cu 8K, la 7680x4320. Televizoarele 8K vin cu o diferenţă de preţ puternică şi, deocamdată, nu există conţinut 8K disponibil. Deci, nu este încă o investiţie excelentă.

Cea mai bună dimensiune TV: Care se potriveşte camerei dvs.?

Înainte, în funcţie de cât de departe stăteaţi de televizor reuşeaţi să determinaţi dimensiunea pe care ar trebui să o cumpăraţi pentru o anumită cameră. De exemplu, în camera dvs. de zi, vă puteţi aşeza la 2-5 metri distanţă de televizor, suficient de departe pentru a nu observa diferenţa dintre 720p şi 1080p.

În zilele noastre, pe măsură ce densitatea pixelilor creşte, nu trebuie să ne distanţăm la fel de mult de televizor pentru a vedea cea mai clară imagine. Ca rezultat, dimensiunea medie globală a televizorului a crescut cu aproape 12 centimetri, potrivit Statista, între anii 2015 şi 2018.

În ultimii ani, mai mulţi proprietari de case şi chiriaşi au început să-şi mute fotoliile din sufragerie mai aproape de televizoarele lor, ceea ce face mai uşor să vă aşezaţi şi să vă bucuraţi de suspans la un volum normal, fără a fi nevoie de ochelari. Şi pe măsură ce cadrele lor se micşorează, puteţi adăuga un televizor de 165 sau chiar 190 cm în casa dvs., indiferent dacă locuiţi într-un studio sau într-o casă cu patru etaje.

Televizoare inteligente: ce tip ar trebui să alegeţi?

Odată ce aţi atins o anumită dimensiune şi preţ, majoritatea televizoarelor nu necesită dispozitive externe pentru streaming de conţinut online. Achiziţionând televizoare smart ieftine, inteligente, puteţi economisi banii pe care altfel i-aţi cheltui pe un Chromecast sau un Apple TV, deoarece televizoarele inteligente au funcţionalitatea încorporată. Puteţi reda filme, muzică, jocuri şi multe altele direct de pe televizor.

În funcţie de marcă, aplicaţiile şi designul interfeţei vor diferi de la un model la altul. Acest lucru se datorează varietăţii largi de sisteme de operare sau platforme, care pot fi preinstalate pe un anumit televizor inteligent. La fel ca computerele (Windows vs Mac) şi telefoanele (iOS vs Android), diferiţi producători de televizoare inteligente instalează sisteme de operare diferite, deci există mai multe platforme dintre care să alegeţi.

Vă puteţi aştepta ca orice televizor inteligent realizat de Samsung şi LG să aibă propriile sisteme de operare, numite webOS şi, respectiv, Tizen. În cele din urmă, Google oferă o versiune personalizată a sistemului său de operare mobil pentru televizoare, numit Android TV.

Deoarece platformele lor seamănă foarte mult cu cele ale smartphone-urilor, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că multe televizoare inteligente funcţionează şi cu asistenţi vocali precum Alexa şi Google Assistant. Folosind telecomanda televizorului inteligent, îi puteţi cere asistentului vocal ales să pornească televizorul, să schimbe volumul, să schimbe canalele şi multe altele. Puteţi chiar să-i cereţi să redea anumite emisiuni sau să lanseze aplicaţii acceptate.

Desigur, deoarece trebuie conectat la internet pentru a transmite emisiunile şi filmele preferate, fiecare tv led inteligent necesită furnizorului dvs. de servicii internet (ISP) viteze de descărcare de cel puţin 5 Mbps pentru streaming HD şi conţinut full HD sau 25 Mbps pentru conţinut 4K UHD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici