(P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar

Proiectul„E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, a fost implementat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Asociaţia “Centrul Român de Iniţiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” - „Investeşte în oameni!” şi se va finaliza luna aceasta.

300 afișări
Imaginea articolului (P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali,
 în contextul informatizării sistemului sanitar

(P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar

 

 

Bucureşti, decembrie 2013

Proiectul„E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, a fost implementat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Asociaţia “Centrul Român de Iniţiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” - „Investeşte în oameni!” şi se va  finaliza luna aceasta.

Proiectul a oferit posibilitatea actualizării şi îmbunătăţirii competentelor angajaţilor din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de instruire şi de certificare a competentelor TIC, asigurându-se creşterea competitivităţii si facilitarea adaptabilităţii personalului din sectorul sanitar în contextul informatizării sistemului de sănătate publică.

Domnul Preşedinte al OAMGMAMR,, Mircea Timofte, a precizat: ” Valoarea adăugată a proiectului rezidă în faptul că angajaţii din sectorul sanitar vor avea posibilitatea după finalizarea proiectului să-şi eficientizeze activitatea la locul de muncă şi să atingă performanţe mult mai rapid.”

Proiectul a  fost implementat cu succes în 29 de filiale judeţene ale OAMGMAMR, din care 9 filiale au selectat şi cursat peste 200 de asistenţi medicali, care au manifestat un interes deosebit pentru aceste cursuri (filialele – Argeş, Bacău, Botoşani, Bucureşti, Hunedoara, Olt, Prahova, Timiş, Vrancea).

Trebuie precizat faptul ca aceste cursuri s-au organizat nu numai în oraşele mari, municipii, ci şi în localităţi mai mici, ca de exemplu: Mioveni, Moineşti, Oneşti, Târgu Ocna, Comăneşti, Beclean, Olteniţa, Pucioasa, Găeşti, Orăştie, Deva, Geoagiu, Brad, Feteşti, Caracal, Corabia, Băicoi, Mediaş, Jimbolia, Deta, Drăgăşani.

Din cei peste 4000 de cursanţi, nu mai puţin de 13%, 529 de persoane, au studii superioare (licenţă/doctorat) şi un număr de 1216 asistenţi medicali au vârsta de peste 45 de ani.

Pentru informaţii detaliate privind implementarea proiectului, accesaţi site-ul www.ascri.ro/e-nursing.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Web: www.oamr.ro,  oammromania@yahoo.com

Persoana de contact: Vergilia Mădălina FLOREA - manager de proiect

Pentru mai multe informaţii despre programul de finanţare POSDRU 2007-2013, accesaţi: www.fseromania.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici