(P) Fii informat şi învaţă din experienţa noastră!

Proiectul „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar” a fost implementat de către:

104 afișări
Imaginea articolului (P) Fii informat şi învaţă din experienţa noastră!

(P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar

Bucuresti, decembrie 2013

 

Proiectul „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar” a fost implementat de către:

-          Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în parteneriat cu:

-          Federaţia SANITAS din România,

-          Asociaţia “Centrul Român de Iniţiative”,

-          Bord Altranais agus Cnáimhseachais na hÉireann -Nursing and Midwifery Board of Ireland (Irlanda)

-          Consejo General de Enfermeria (Spania).

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului l-a constituit creşterea adaptabilităţii si competitivităţii personalului din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de instruire şi de certificare a competenţelor TIC şi la schimburi de experienţă transnaţionale, facilitându-se, astfel, dezvoltarea competenţelor angajaţilor din sectorul sanitar, în concordanţă cu aspiraţiile profesionale si cu piaţa muncii.

Câteva din rezultatele proiectului :

-          4000 de angajaţi din sectorul sanitar (asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali de farmacie, opticieni medicali, tehnicieni dentari, tehnicieni de aparatură medicală), dintre care peste 90% femei, au participat la cursuri de instruire şi de certificare a competenţelor TIC din 29 judeţe, din mediul urban si rural.

-          153 de cursuri de instruire şi certificare a competenţelor  TIC

-          2 parteneriate transnaţionale cu asociaţii profesionale de anvergură din UE .

-          60 de specialişti români din sectorul sanitar au participat la desfăşurarea a 3 schimburi de experienţă in Spania si Irlanda.

-          4 sesiuni de lucru au fost organizate în România, la nivel regional, la care au participat specialişti din domeniul sanitar.

-          8 conferinţe regionale, în cadrul campaniei de informare şi conştientizare pentru combaterea discriminării şi promovarea egalităţii de şanse.

-          1 Manual de bune practici pentru combaterea discriminării în sectorul sanitar a fost elaborat şi diseminat in 5000 de exemplare.

-          1 Studiu de identificare a modelelor europene pentru îmbunătăţirea adaptabilităţii angajaţilor din sectorul sanitar.

-          1 Analiză de identificare a modelelor europene .

-          16 tipuri de materiale promoţionale diseminate către asistenţii medicali .

-          2 conferinţe de presă.

-          4000 de diplome de participare la cursurile de instruire TIC.

-          60 de diplome de participare la schimburile de experienţă transnaţionale.

-          6 sesiuni de promovare a Formării Profesionale Continue .

Pentru informaţii detaliate privind implementarea proiectului, accesaţi site-ul www.ascri.ro/e-nursing.

 

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România

Web: www.oamr.ro,  oammromania@yahoo.com

Persoana de contact: Vergilia Mădălina FLOREA - manager de proiect

Pentru mai multe informaţii despre programul de finanţare POSDRU 2007-2013, accesaţi: www.fseromania.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici