(P) Peste 16.000 de puieţi au fost plantaţi în judeţul Ilfov, la iniţiativa Nordis Group, pe un teren aflat în proprietatea dezvoltatorului

Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere şi rezidenţiale premium, a achiziţionat un teren de 2,53 hectare pe raza oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov. Terenul a fost plantat, cu sprijinul tehnic al reprezentanţilor Ocolului Silvic Brăneşti şi al echipei Nordis, cu peste 16.000 de puieţi de stejar şi alte specii de arbori forestieri, adaptaţi pentru condiţiile climatice din zonă.

1999 afișări
Imaginea articolului (P) Peste 16.000 de puieţi au fost plantaţi în judeţul Ilfov, la iniţiativa Nordis Group, pe un teren aflat în proprietatea dezvoltatorului

Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere şi rezidenţiale premium, a achiziţionat un teren de 2,53 hectare pe raza oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov. Terenul a fost plantat, cu sprijinul tehnic al reprezentanţilor Ocolului Silvic Brăneşti şi al echipei Nordis, cu peste 16.000 de puieţi de stejar şi alte specii de arbori  forestieri, adaptaţi pentru condiţiile climatice din zonă.

Iniţiativa Nordis Group de a planta puieţi forestieri este o continuare firească a acţiunilor de responsabilitate socială desfăşurate în mod constant de către dezvoltator. Terenul achiziţionat de Nordis este situat în judeţul Ilfov, aproape de cordonul de pădure existent deja în jurul Bucureştiului, ce provine din foştii Codrii ai Vlăsiei care se întindeau de la Comana în sud, Brăneşti la est, Snagov la nord şi Bolintin la vest. La maturitate, pădurea va crea o protecţie solidă în faţa emisiilor de carbon şi va asigura un aer mai curat pentru locuitorii din Bucureşti şi Ilfov.

Misiunea Nordis Group este de a dezvolta ansambluri hoteliere şi rezidenţiale cu adevărat spectaculoase în cele mai apreciate zone turistice ale ţării, respectând totodată mediul înconjurător. Toate proiectele Nordis beneficiază de pre-certificare GREEN HOMES, astfel că fiecare decizie referitoare la construcţie şi finisaje are la bază consumul redus de resurse şi grija permanentă pentru natură.

La Nordis, tot ceea ce facem este gândit să reziste pe termen lung. De la ansambluri hoteliere şi rezidenţiale premium, construite prin tehnici şi materiale durabile – de exemplu 240 piloţi foraţi pentru fiecare clădire Nordis Mamaia –, până la iniţiative care vin în sprijinul naturii şi clădesc o lume mai bună pentru generaţiile viitoare. Faptul că ne-am adunat să plantăm puieţi forestieri ce vor deveni în timp arbori falnici de stejar, tei şi frasin, este încă o dovadă a implicării Nordis Group în crearea unui mediu sănătos şi un viitor în care să avem încredere, noi şi generaţiile viitoare, un viitor pe care îl aşteptăm cu nerăbdare”, a declarat Emanuel Poştoacă, Preşedinte şi Fondator Nordis Group.

Acţiunea de împădurire recent încheiată este extrem de benefică pentru locuitorii din zonă. Judeţul Ilfov este deficitar în păduri, suprafaţa fondului forestier fiind sub media naţională. Ne aflăm într-o zonă periurbană a municipiului Bucureşti, unde pădurile au rol de protecţie, respectiv păduri de recreere şi agrement periurban pentru populaţia Bucureştiului. În această zonă, pădurile compacte creează un cordon în jurul Bucureştiului şi a suburbiilor sale ce vor constitui viitoarea zonă metropolitană şi îşi exercită rolul de fixare a carbonului şi a noxelor din zonele industriale care înconjoară centura Bucureştiului”, a precizat Florian Băncilă, Şef Ocolul Silvic Brăneşti.

Despre Nordis Group

Nordis Group reprezintă un grup de firme fondat în România, cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea imobilelor şi ansamblurilor premium. Grupul de firme Nordis este format din 7 entităţi: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel şi Nordis Property Management.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici