130 de suflete agăţate de o scară

Zeci de turişti români şi străini urcă în fiecare an, pe o scară din lemn, la peste 1.000 de metri altitudine pentru a petrece câteva zile în satul Scărişoara din Munţii Cernei. O expediţie în această localitate reprezintă o veritabilă incursiune în Evul Mediu: fără curent electric sau alte utilităţi, condus doar de legile muntelui. Aventura are însă un preţ. Pe care-l plătesc cei 130 de localnici care trăiesc, zi de zi, lipsiţi de condiţiile de viaţă civilizate.

4 afișări
Imaginea articolului 130 de suflete agăţate de o scară

130 de suflete agăţate de o scară

Drumul către Scă­ri­şoara începe la Băi­le Herculane. O iei pe şoseaua spre Baia de Aramă, treci pe lângă statuia lui Hercule, apoi tot înainte printre versanţi. Te însoţeşte zgomotos, vijelios doar râul Cerna. Ziduri de piatră se apropie tot mai mult unul de celălalt, încât ai impresia că drumul se va opri brusc, la cea dintâi "vamă" a uriaşilor.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici