23 August 1944 - o istorie oficială mereu scrisă şi rescrisă de „Scînteia“

Pentru imensa majoritate a cetăţenilor României socialiste, 23 August era una dintre puţinele zile libere, în care la bodegi-le din jurul parcului se găseau mici şi bere. Micile bucurii ale oamenilor muncii nu ajungeau însă niciodată în "Scânteia", oficiosul Partidului.

1 afișare
Imaginea articolului 23 August 1944 - o istorie oficială mereu scrisă şi rescrisă de „Scînteia“

23 August 1944 - o istorie oficială mereu scrisă şi rescrisă de „Scînteia“

În schimb, o privire, chiar şi superficială, asupra modului în care organul CC al PCR a relatat, în timp, ziua de 23 August, arată cum s-a schimbat regimul comunist de la un deceniu la altul. De exemplu, denumirea Zilei naţionale a României socialiste a evoluat de la "marea cotitură istorică" la "Revoluţia de eliberare socială şi naţională, antifascistă şi antiimperialistă". Pentru a vă aminti de o mică parte a acelor vremuri, "Adevărul" vă prezintă, la 63 de ani de la înlăturarea regimului Antonescu, prima pagină a "Scînteii" din 23 August, din anii ’47, ’57, ’67, ’77 şi ’87.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici