3 miliarde de euro, la canal

Incepând cu acest an până în 2013, România va beneficia de 4,5 miliarde de euro, din care 3 miliarde reprezintă finanţarea lucrărilor de alimentare cu apă şi canal. Această sumă, împreună cu cei un miliard de euro, cofinanţarea naţională, vor reprezenta o bulă de oxigen pur şi generos pentru organismele eligibile în accesarea Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007 - 2013.

1 afișare
Imaginea articolului 3 miliarde de euro, la canal

3 miliarde de euro, la canal

În POS-ul de mediu au fost identificate obiectivele prioritare sectorului specific, astfel distribuindu-se şi fondurile aferente axelor. Cei mai mulţi bani vor fi destinaţi extinderii şi modernizării infrastructurii de apă şi apă uzată, cu un total de 3,3 miliarde de euro, din care grant comunitar de 2,8 miliarde. De asemenea, dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric vor "înghiţi" 1,2 miliarde euro, din care grant UE aproximativ 1 miliard euro. Reabilitarea centralelor municipale de termoficare în vederea reducerii poluării va primi 458 milioane euro; implementarea sistemelor de management pentru protecţia naturii - 215 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici