„ACCES“ LA BANII POŞTEI

În urmă cu peste 13 luni, Poşta Română SA a încheiat cu Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă (GEDP) SA, fără licitaţie, un contract vizând închirierea de către compania naţională, pentru o perioadă de cinci ani, a 100 de chioşcuri „Acces Press“ având fiecare o suprafaţă de 5,6 mp. Pentru respectivul contract, Poşta a plătit în avans către GEDP o sumă considerabilă, deşi cunoştea din start că respectiva companie nu putea să închirieze legal niciun chioşc. Luată la puricat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, afacerea respectivă - care nu a funcţionat niciun minut din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către GEDP - are toate ingredientele care conduc la ideea unei creditări mascate, efectuată de compania naţională. Conştienţi de acest aspect, managerii Poştei au reziliat contractul, găsind totodată o cale ingenioasă, dar ilegală, de a „recupera“ banii plătiţi în avans către GEDP pentru servicii inexistente: o compensare care constă în închirierea de către Poştă de spaţii publicitare de la creditorul său, la preţuri „negociate“.

1 afișare
Imaginea articolului „ACCES“ LA BANII POŞTEI

„ACCES“ LA BANII POŞTEI

http://www.atac-online.ro/investigatii_15/acces-la-banii-postei_10400

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici