Agentul BNR

Agentia de rating Coface a avertizat, in urma cu un an, intr-un discurs privind riscul de tara, ca Romania trebuie sa fie atenta la pietele care au crescut foarte mult, facand o referire directa la cea imobiliara. Coface a mai indicat, la acel moment, si o posibila criza a creditului. In tot acest timp, pretul locuintelor a crescut, in medie, cu circa 30-50% intr-un an, apartamentele din blocurile comuniste fiind evaluate, in anunturile de vanzare, la sume chiar cu 100% mai mari fata de iarna lui 2006.

1 afișare
Imaginea articolului Agentul BNR

Agentul BNR

In Bucuresti o gasoniera costa mai mult decat un apartament la Roma, Viena sau Dubai. O explicatie a cresterii este relaxarea conditiilor de creditare. Aici, Banca Nationala a Romaniei putea interveni pentru a stopa cresterea aberanta a preturilor. Nu a facut insa acest lucru. Interesant este ca printre cei ce beneficiaza de pe urma exploziei pietei imobiliare se numara si fata guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Mai trebuie precizat ca piata imobiliara, estimata la zece miliarde de euro anual, este cel mai important mijloc de spalare a banilor negri proveniti din economia subterana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici