ANAF va lucra cu metode criminalistice

Dată fiind situaţia actuală a economiei româneşti, dar şi a bugetului de stat, autorităţile de control ar putea avea puteri sporite în a stabili veridicitatea fiscală a unei firme.

2 afișări
Imaginea articolului ANAF va lucra cu metode criminalistice

ANAF va lucra cu metode criminalistice

În nota de fundamentare a Ordonanţei de urgenţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală se arată că în prezent autoritatea de control a ANAF este limitată pentru a permite o abordare eficace a economiei informale. Această autoritate poate fi întărită prin acordarea posibilităţii organelor de inspecţie fiscală să aplice metode indirecte pentru a determina obligaţiile fiscale ale unui contribuabil. Ca urmare, este necesară acordarea acestui drept organelor de inspecţie fiscală, această măsură fiind deosebit de importantă pentru ANAF în abordarea problemei evaziunii fiscale, mai ales în sectoarele informale şi ilegale.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici