Apel cu tarif penal

Preşedintele Traian Băsescu a fost acuzat că, printr-o intervenţie telefonică la şeful DNA, Daniel Morar, a încercat grăbirea anchetării edilului Constanţei, Radu Mazăre.

1 afișare
Imaginea articolului Apel cu tarif penal

Apel cu tarif penal

Declaraţia a fost făcută ieri, chiar de către primarul Constanţei, la ieşirea de la audierea care a avut loc la DNA. Scandalul declaraţiilor are un substrat politic şi de forţă mult mai mare decât cel aparent. Şeful statului încearcă, prin mijloace mai puţin constituţionale, să obţină sprijin politic şi nu numai de la polii de putere din teritoriu. Nu este pentru prima dată când Băsescu se foloseşte de influenţa pe care i-o conferă funcţia de şef al statului în încercarea de a-şi întări nucleul de putere pe care îl reprezintă. Imediat după ce Mazăre l-a acuzat pe Băsescu de jocuri murdare pentru a-l scoate de pe scena politică, reporterii ATAC au încercat să obţină o poziţie oficială de la sursă, adică de la Administraţia Prezidenţială. Funcţionara Mirela Mihăilă, cea care îl înlocuieşte pe purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan, ne-a declarat ieri, printre bâlbâieli, că: „Nu ştiu ce mă întrebaţi. Nu am informaţiile astea. Domnul preşedinte conduce acum biroul de comunicare“. Cu toate că, iniţial, a spus că nu ştie dacă a existat vreo convorbire telefonică între şeful statului şi procurorii DNA, Mihăilă a sucit-o, ulterior, bâiguind: „Nici nu cred că a existat o discuţie cu un magistrat de la DNA, dar trimiteţi adresă oficială, dacă vreţi neaparat un răspuns“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici