Avocat: Într-un an contractele de muncă vor fi cu durată determinată

Pachetul de legi care reformează relaţiile de muncă, respectiv Codul Muncii, Codul de Dialog Social şi legea zilierilor, vor duce la "precarizarea" pieţei muncii din România, iar în maximum un an cei care vor dori să se angajeze nu vor mai avea la dispoziţie decât contracte pe durată determinată, este de părere avocatul specializat în legislaţia muncii Costel Gilcă.

6 afișări
Imaginea articolului Avocat: Într-un an contractele de muncă vor fi cu durată determinată

Avocat: Într-un an contractele de muncă vor fi cu durată determinată (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Invitat la videochatul incont.ro, Costel Gilcă a spus că modificările aduse la Codul Muncii sunt semnificative şi în defavoarea angajatului, iar acestea vor avea efecte pe termen lung.

Potrivit acestuia, în maximum un an de zile, majoritatea contractelor de muncă încheiate de angajatori vor fi cu durată determinată.

El a precizat că, în timp, se va crea o discrepanţă între angajaţii cu contracte cu durată nedeterminată şi cele pe perioadă limitată.

"Efectele modificării Codului Muncii în piaţă vor fi cu siguranţă negative. Nu vor face decât să precarizeze locurile de muncă şi vor crea discrepanţe între cei care au avut norocul să prindă un contract pe perioadă nedeterminată, în care angajatorul investeşte în formare profesională, şi ceilalţi, care vor avea parte doar de contracte temporare", a explicat avocatul.

Citeşte mai multe despre părerea avocatului legat de legea zilierilor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici