Bancile isi numara pierderile dupa ce au zburdat in profituri

Sistemul bancar a reintrat pe pierdere in luna mai, inregistrand un minus de circa 54 mil. euro (228 mil. lei) conform standardelor romanesti de contabilitate, sub presiunea costului cu provizioanele impuse de creditele neperformante.

6 afișări

In urma cu un an, cand criza inca nu lovise Romania, acelasi sistem bancar raporta un profit net de 438 mil. euro la cinci luni. De altfel, pe tot anul 2008 bancile au raportat in total profituri de 1,27 miliarde de eruo, o mare parte dintre ele platind chiar si dividende de zeci de mililioane de euro bancilor mama din strainatate, in conditiile in care statul roman s-a imprumutat cu 20 mld.euro pentru a face fata repatrierilor de capital privat. Platesc acum pretul mai ales bancile care au excelat in agresivitate, continuand sa se extinda rapid si anul trecut.

 

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici