Băncile, la startul cofinanţării proiectelor cu fonduri europene

Unul dintre principiile de acordare a finanţărilor europene este cofinanţarea, ceea ce presupune că banii alocaţi de Uniunea Europeană prin fonduri nu acoperă total costurile unui proiect, ci între 50% şi 85% din costul total.

1 afișare
Imaginea articolului Băncile, la startul cofinanţării proiectelor cu fonduri europene

Băncile, la startul cofinanţării proiectelor cu fonduri europene

Pentru a veni în întâmpinarea celor interesaţi, dar şi pentru a aduce un beneficiu în plus afacerii lor, băncile au lansat creditul pentru cofinanţare, un nou produs bancar destinat acoperirii lipsei de resurse financiare a celor interesaţi să acceseze fonduri europene.

"Complexitatea procedurilor de accesare a fondurilor europene conduce la necesitatea unui sprijin din partea băncilor în procesul de finanţare şi cofinanţare a beneficiarilor finali", ne-a declarat Amira Ionaşcu, şeful departamentului Fonduri Structurale şi Corespondenţi Bancari în cadrul UniCredit Ţiriac Bank. În acest moment, Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (acum, Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale) nu a emis încă ghidul de finanţare, estimându-se că în luna octombrie se va publica, astfel că încă nu există credite acordate pe acest tip de finanţare, potrivit directorului Diviziei de Marketing şi Comunicare a Libra Bank, Andreea Poida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici