Bechtel şi Enka: 800 mil. € venituri şi profit de 60 mil. € pentru 42 km de autostradă.

Compania americană Bechtel, care construieşte autostrada Transilvania (415 km), şi firma turcă Enka, principalul subcontractor al americanilor, au avut o cifră de afaceri totală de 766 mil. euro în ultimii trei ani şi un profit net cumulat de 60 mil. euro.

1 afișare
Imaginea articolului Bechtel şi Enka: 800 mil. € venituri şi profit de 60 mil. € pentru 42 km de autostradă.

Bechtel şi Enka: 800 mil. € venituri şi profit de 60 mil. € pentru 42 km de autostradă.

Cu toate acestea, Bechtel şi Enka nu au finalizat decât 42 km de autostradă (Gilău-Turda), iar pe celălalt tronson pe care se lucrează, Suplacu de Barcău-Borş (64 km), stadiul fizic al lucrărilor este de doar 31%.Suma nu cuprinde şi datoriile pe care le are statul faţă de compania Bechtel pentru lucrări efectuate în 2009, cifrate la peste 200 mil. euro, care urmează să fie plătite în 2010. Bechtel şi Enka vor încasa astfel circa un miliard de euro pentru lucrările făcute până acum. La această valoare ar trebui adăugate şi sumele alocate pentru exproprierea terenurilor, care nu au putut fi obţinute până la închiderea ediţiei.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici