Biserica Ortodoxa intra in campanie electorala

La trei zile dupa inmormintarea PF Teoctist, loctiitorul de Patriarh al BOR, IPS Daniel, si cel mai bine cotat candidat la functia de Patriarh, a sfintit Casa Monahala „Panaghia“, alaturi de alti patru membri ai Sfintului Sinod, care sint si votanti la alegerile din septembrie.

1 afișare
Imaginea articolului Biserica Ortodoxa intra in campanie electorala

Biserica Ortodoxa intra in campanie electorala

In afara de PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, subordonat al IPS Daniel, la ceremonia oficiata la peste 1.800 de metri altitudine au mai fost prezenti si PS Casian Craciun, episcop al Dunarii de Jos, PS Ioan, episcop al Harghitei si Covasnei, si PS Calinic, episcop al Argesului si Muscelului. In pofida vremii ploioase si a drumului foarte greu accesibil (minim o ora si jumatate de urcus pina in apropierea virfului Toaca), la slujba au participat citeva sute de pelerini si peste 50 de preoti. Casa Monahala a fost construita in ultimii ani ca un adapost pentru calugarii de la manastire si pentru pelerini, pe un teren de 1.500 mp ce a fost concesionat de Primaria Comunei Ceahlau. „A fost contestata, insa aceasta cladire nu poate distruge Ceahlaul, asa cum nici ce s-a construit pe Muntele Athos nu a distrus nimic. Pentru comuna e un beneficiu, intrucit va fi un punct de interes pentru turismul ecumenic“, spune primarul din Ceahlau, Constantin Schiopu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici