BNR cu explozie întârziată

Deciziile de politică monetară luate de banca centrală se resimt asupra dobânzilor la creditele şi depozitele băncilor comerciale după un interval de 3-4 luni, întrucât există un decalaj de transmisie a acestora, a arătat viceguvernatorul BNR Cristian Popa. Efectul acestor măsuri se epuizează în circa 18 luni, a adăugat viceguvernatorul BNR.

1 afișare
Imaginea articolului BNR cu explozie întârziată

BNR cu explozie întârziată

Potrivit celor spuse de oficialul băncii centrale, majorarea dobânzii-cheie cu un punct procentual şi mărirea provizioanelor cerute băncilor la creditele în valută acordate, decise săptămâna trecută de BNR, vor avea ca efect creşterea dobânzilor la creditele şi depozitele bancare abia în vară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici