Bogdan Aurescu: Eroul deja uitat

O victorie politica si diplomatica repurtata de Romania la Haga n-a tinut nici macar cele trei zile, proverbiale, ale unei minuni. Efortul diplomatilor romani, depus de-a lungul multor ani, a devenit secundar pe langa miza economica pentru care se bat oficialii de la Bucuresti si „baietii destepti“ aflati in spatele lor. Trist... Bogdan Aurescu pare a fi deja un erou uitat.

1 afișare
Imaginea articolului Bogdan Aurescu: Eroul deja uitat

Bogdan Aurescu: Eroul deja uitat (Imagine: Bogdan Dincă)

In 1997, presedintele Emil Constantinescu si Leonid Kucima semnau la Neptun Tratatul de baza dintre Romania si Ucraina, in ciuda divergentelor privind vecinatatea dintre cele doua state. De abia in 2004, o echipa condusa de actualul ministru de externe, Cristian Diaconescu, reusea sa incheie negocierile pentru delimitarea frontierelor, incheiat printr-un acord care a facut posibila sesizarea Curtii de Justitie de la Haga in cazul cunoscut sub numele de „Insula Serpilor.”

Citeşte tot articolul pe www.qmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici