Bomba la buget: Justitia majoreaza salariile cu 40%

Citeva zeci de procese contra statului ar putea aduce salarii cu 40% mai mari pentru bugetari si chiar plati retroactive. Efortul bugetar ar fi urias: aproape 3 miliarde de euro pe an.

1 afișare
Imaginea articolului Bomba la buget: Justitia majoreaza salariile cu 40%

Bomba la buget: Justitia majoreaza salariile cu 40%

Bugetarii din toata tara se judeca cu statul pentru un salariu minim de 880 de lei, iar un prim proces cistigat in Dolj de sindicalistii din educatie ar putea insemna o cheltuiala publica suplimentara de noua miliarde de lei pe an. Cadrele didactice din judetul Dolj au cistigat procesul privind acordarea, incepind cu 1 ianuarie 2007, a salariului de baza brut de 880 de lei pentru personalul din invatamint cu studii superioare. Ministrul Educatiei a spus ca se va supune deciziei instantei in cazul de la Dolj, dar a evitat sa dea un raspuns valabil pentru toti profesorii spunind doar ca „se va negocia“. Sindicatele din invatamint cer emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa se majoreze salariile pentru toti profesorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici