Bucatarii de lux ai Capitalei, platiti cu 10.000 €

Batalia salariilor se muta catre domeniul gastronomic - cei mai cautati bucatari din Capitala au remuneratii lunare de peste 10.000 de euro, depasind in unele cazuri salariile unor manageri ai hotelurilor de lux.

1 afișare
Imaginea articolului Bucatarii de lux ai Capitalei, platiti cu 10.000 €

Bucatarii de lux ai Capitalei, platiti cu 10.000 €

Bucatarii-sefi de la hotelurile de cinci stele Crowne Plaza, JW Marriott, Hilton, de la Casa Vernescu sau de la Heritage, supranumit “restaurantul bancherilor”, sau alte locatii cu reputatie “subtire” se tin cu salarii mari, pentru ca reputatia unui restaurant este dependenta de cea a chef-ului cu care lucreaza, spun specialistii contactati de Business Standard. In general, cel mai bine platiti sunt expatii care vin in Romania cu contracte de trei-sase luni, maximum un an. Cu toate acestea, cel mai mare salariu la nivel local il primeste unul care locuieste aici de zece ani, israelianul Josef Hadad de la Casa Vernescu. “De multe ori, bucatarul-sef este platit mai bine decat un CEO, nu pentru stilul gastronomic pe care il poseda, ci pentru stilul pe care il imprima”, a declarat pentru Business Standard Sergiu Nedelea, somelier si directorul restaurantului traditional Casa Iancului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici