Camatarie institutionalizata. Comisioanele bancare pentru transferurile de bani în strainatate ajung la 10%

Bancile romanesti practica comisioane uriase pentru transferurile de bani efectuate de persoanele fizice catre destinatari din strainatate. Astfel, pentru o plata din cont in cont, bancile cer comisioane care depasesc de multe ori 10% din valoarea sumei trimise.

1 afișare
Imaginea articolului Camatarie institutionalizata. Comisioanele bancare pentru transferurile de bani în strainatate ajung la 10%

Camatarie institutionalizata. Comisioanele bancare pentru transferurile de bani în strainatate ajung la 10%

De pilda, un client al BCR care vrea sa trimita 640 de euro unei persoane din Spania va plati un comision de circa 70 de euro. La RBS, pentru depunerea unei sume în valuta intr-un cont din strainatate se percepe un comision de 0,20% din suma depusa, o taxa de 12,5 euro, plus comisioanele bancii de unde vor fi ridicati banii.

 

Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici