Capital electoral pe seama mortii Patriarhului

Trecerea in nefiinta a Patriarhului Teoctist nu numai ca a indurerat multimea credinciosilor ortodocsi, dar si a focalizat atentia mass-media. Pe loc, de la vladica Basescu pina la "opincile" din partide, clasa politica româneasca a fost cuprinsa de "profunde regrete" dupa blindul si inteleptul parinte - mai mult ignorat in ultimii ani. Oricit ai cauta in trecutul postdecembrist, in afara de crucile inghesuite pe sub barbie pe la marile sarbatori, in lumina camerelor tv, alte efuziuni politico-religioase nu gasesti, ca de altfel nici urme ale vreunor consultarii intre conducatorii laici si cei ai Bisericii.

1 afișare
Imaginea articolului Capital electoral pe seama mortii Patriarhului

Capital electoral pe seama mortii Patriarhului

La cit de bun, intelept, reformator si echilibrat il declara astazi politicienii pe Parintele recent disparut, te si miri cum de au fost tot ei in stare sa se opuna cu atita cerbicie construirii Catedralei Neamului - visul Patriarhului din suflet admirat. Realitatea este ca oamenii nostri politici, in marea lor majoritate, isi amintesc de biserica de Pasti, Craciun si sarbatorile marilor sfinti - adica atunci cind electoratul credincios se inghesuie laolalta si se poate lucra "en-gros" la imaginea personala. Tot in interes personal, biserica stramoseasca mai este folosita si in campaniile electorale propriu-zise, cind cite un preot mai aplecat catre politica fata de cum scrie la Sfinta Scriptura isi indeamna turma catre un partid sau altul. De aceea, jalea clamata acum de clasa politica suna a ipocrizie in toata regula.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici