Care sunt cele mai bogate 10 ţări ale planetei

În contextul în care, în prezent, toată lumea vorbeşte numai despre criza economică globală, tindem să credem că toate ţările de pe glob sunt puternic lovite de probleme financiare fără ieşire. Un top realizat de Business Insider relevă faptul că mai sunt ţări în care PIB-ul anual pe cap de locuitor ajunge la aproape 100.000 de dolari. Şi deşi Europa traversează o criză a datoriilor suverane fără precedent, topul este dominat de ţări de pe bătrânul continent.

11 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai bogate 10 ţări ale planetei

Care sunt cele mai bogate 10 ţări ale planetei (Imagine: Shutterstock)

1 Qatar - PIB per capita: 91.379 dolari

Ca în majoritatea ţărilor arabe, în Qatar extracţia şi prelucrarea petrolului are un rol major în industrie, de unde vine şi bunăstarea locuitorilor.

2 Luxemburg - PIB per capita: 89.562 dolari

Marele Ducat de Luxemburg este mai mic decât Rhode Island, are puţin peste o jumătate de milion de locuitori, care vorbesc trei limbi străine: franceza, germana şi luxemburgheza. Cele mai puternice ramuri ale industriei sunt cel bancar şi serviciile financiare, prelucrarea fierului şi a otelului.

3 Emiratele Arabe Unite - PIB per capita: 57.774 dolari

A treia cea mai bogată ţară din lume găzduieşte şi cel mai mare mall din lume, Dubai Mall. Ţara este formată din 7 emirate, cu peste 8 milioane de locuitori. Arabii din emirate scot bani din petrol, industria petrochimia, aluminiu şi ciment.

4 Norvegia - PIB per capita: 56.920 dolari

Regatul Norvegiei este una dintre puţinele ţări din lume care mai au monarhie. Cele mai puternice ramuri ale industriei sunt cea a petrolului şi a gazelor naturale şi cea alimentară. Are aproape 5 milioane de locuitori.

Citeşte mai multe despre cele mai bogate ţări ale planetei pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici