Care sunt singurele două judeţe din România care au avut creştere economică în timp ce tot restul ţării era în recesiune

În 2009 şi 2010 economia românească s-a prăbuşit, mai întâi cu 7,1% din PIB apoi cu 1,3% din PIB. Deşi tăierea salariilor s-au deprecierea lor din cauza inflaţiei precum şi şomajul au afectat toate judeţele din România, statistic, nu toată ţara a fost în recesiune.

6 afișări
Imaginea articolului Care sunt singurele două judeţe din România care au avut creştere economică în timp ce tot restul ţării era în recesiune

Care sunt singurele două judeţe din România care au avut creştere economică în timp ce tot restul ţării era în recesiune (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada 2009 - 2010 judeţele Argeş şi Cluj au fost singurele din România care au avut creştere economică, respectiv apreciere reală a PIB, în ambii ani în care economia naţională s-a prăbuşit, conform datelor Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

Astfel, în timp ce în 2009 economia naţională a scăzut cu 7,1% din PIB, cea a judeţului Argeş a crescut cu 3,9% din PIB-ul local iar cea a Clujului cu 0,5%. În 2010, când economia naţională a scăzut cu 1,3% din PIB, cea judeţeană a Argeşului a crescut cu 4,6% din PIB-ul local iar a Clujului cu 1,5%.

Vezi de ce au avut creştere economică cele două judeţe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici