Casa Poporului are 15 niveluri sub pamânt, unde se afla adapostul antiatomic al lui Ceausescu

Palatul Parlamentului mai ascunde inca sapte niveluri subterane, pe lânga cele opt cunoscute publicului si cele 12 niveluri de la suprafata. In „caturile” tinute secrete de Ministerul Apararii, s-ar afla, din câte sustin surse din administratia cladirii, adapostul antiatomic al lui Nicolae Ceausecu. Daca dictatorul fi utilizat la timp buncarul, poate ca România ar fi aratat, astazi, cu totul altfel.

26 afișări
Imaginea articolului Casa Poporului are 15 niveluri sub pamânt, unde se afla adapostul antiatomic al lui Ceausescu

Casa Poporului are 15 niveluri sub pamânt, unde se afla adapostul antiatomic al lui Ceausescu

Vizitat de turisti din toate colturile Pamântului, actualul Palat al Parlamentului ascunde secrete nebanuite, neaccesibile ochiului „muritorului de rând”. Surse din cadrul administratiei civile a Casei Poporului, dupa cum era cunoscuta inainte de 1990, sustin ca edificiul megalomanic are 15 etaje subterane - nu doar opt, câte sunt cunoscute public - iar la nivelurile de la cea mai mare adâncime este amenajat un adapost antiatomic, proiectat special pentru Nicolae Ceausescu, dictatorul care a „ctitorit” cladirea din Dealul Arsenalului. In cazul unui atac nuclear asupra României, Ceausescu se adapostea imediat in adapostul din „adâncuri”, impreuna cu membrii CPEx (Comitetul Politic Executiv) - guvernul sau de atunci - pentru a elabora, in siguranta, si aplica o strategie de iesire din criza. Pentru a grabi deplasarea lui Ceausescu in buncarul sau, din biroul dictatorului pleca un lift direct catre adapostul antiatomic, ansamblul subteran fiind o replica, redusa la scara, a partii de la suprafata a cladirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici