Cât au câştigat Société Générale şi Erste ca să găsească investitori străini pentru împrumutul de 1,5 mld. euro luat de Finanţe

Francezii şi austriecii s-au ocupat de atragerea celui mai mare împrumut privat extern al României, de 1,5 mld. euro, obţinând un comision de 0,075%.

5 afișări
Imaginea articolului Cât au câştigat Société Générale şi Erste ca să găsească investitori străini pentru împrumutul de 1,5 mld. euro luat de Finanţe

Cât au câştigat Société Générale şi Erste ca să găsească investitori străini pentru împrumutul de 1,5 mld. euro luat de Finanţe (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Société Générale şi Erste Group, cele două bănci angajate ca aranjori şi dealeri ai emisiunii de 1,5 mld. euro lansate de România acum o săptămână pe piaţa externă, au încasat de la Ministerul Finanţelor un comision de 0,075% din valoarea tranzacţiei, adică 1,125 mil. euro.

Comisionul de anul acesta este dublu faţă de cel achitat anul trecut consorţiului de bănci format din Deutsche Bank, HSBC şi EFG Eurobank pentru administrarea emisiunii de eurobonduri în valoare de 1 mld. euro (0,0375%), Finanţele achitând atunci 375.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici