Cătuşe şi trandafiri

În perioada imediat următoare lupta pentru putere va căpăta conotaţii de-a dreptul dramatice. PNL PSD şi PD principalii actori ai scenei politice româneşti ai ultimilor 2 ani de scandaluri vor fi nevoiţi să adopte decizii radicale atât în interiorul partidelor lor cât şi în legătură cu testul forţelor decizionale de pe scena politicii.

1 afișare
Imaginea articolului Cătuşe şi trandafiri

Cătuşe şi trandafiri

Iata o radiografie a marilor conflicte interpartinice care constituie principala problemă a românilor de mai bvine de doi ani. Liberalii lui Tăriceanu şi Social democraţii lui Geoană au de rezolvat pe lângă problemele externe şi anumite conflicte de ordin intern. În lumina ultimului sondaj de opinie ţinut la sertar, care plasează PD pe trand ascendent la 32% din sufragii PNL-ul trebuie să decidă dar să decidă în bloc dacă mizează pe o alianţă cu partidul lui Băsescu vor merge pe mâna social- democraţilor lui Geoană şi Hrebenciuc. Liderii liberalilor sunt însă conştienţi că fara suportul Puterii prima mişcare a lui Băsescu va fi să ceară anchetarea lor. „Divide et impera” rămâne singura strategie care poate fi identificată în acest moment în clasa politică românească şi de care poate beneficia un singur om: Traian Băsescu. Se poate observa cu ochiul liber că singurele partide care pot forma un guvern, PSD şi PNL, se confruntă cu crâncene bătalii fratricide. Dacă cele două partide se vor înţelege, alături de restul clasei politice româneşti vor putea forma o majoritate lejeră în Parlament astfel încât victoria PD-ului în alegeri, chiar şi cu 40 de procente nu va mai conta. PD-ul va fi izolat în opoziţie. Mingea este acum în curtea lui Tăriceanu. Alegerea este una instinctivă: roze sau gratii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici