Ce nu ştiai despre lumea ciudată a lui Berlusconi, omul care ţine pe jar întreaga Europa

În timp ce lucrurile s-au liniştit cât de cât pe scena politică de la Atena, unde se pregăteşte formarea unui nou guvern, care sa pună în practică planul de austeritate stabilit cu instituţiile financiare internaţionale, toţi ochii Europei se îndreaptă spre Italia, următoarea ţară care are nevoie de reforme dure pentru a nu intra în faliment. Şi dacă până de curând premierul Silvio Berlusconi nu recunoştea că ţara sa are grave probleme financiare, zilele trecute a acceptat monitorizarea FMI şi se vorbeşte chiar şi despre o demisia a sa, după ce, ieri, a pierdut majoritatea în parlament.

1 afișare
Imaginea articolului Ce nu ştiai despre lumea ciudată a lui Berlusconi, omul care ţine pe jar întreaga Europa

Ce nu ştiai despre lumea ciudată a lui Berlusconi, omul care ţine pe jar întreaga Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Personaj controversat de-a lungul anilor, aflat în permanenţă în mijlocul unor scandaluri sexuale sau de fraudă fiscală, Silvio Berlusconi domină viaţa politică a Italiei încă din 1994 şi dacă trebuie găsit un vinovat pentru situaţia în care se aflî acum Italia, el este acela, scriu jurnaliştii de la Business Insider.

The Economist l-a numit, într-un cover-story, "omul care a distrus o întreagă naţiune", material pentru care premierul italian a dat publicaţia în judecată.
Duăa aproape 15 ani de dominaţie în politica de la Roma, Berlusconi a anunţat recent că nu va mai candida la alegerile din 2013. Lasă în urmă, însă, o ţara cu o datorie de 2.000 de miliarde de euro, a doua cea mai mare datorie din zona euro, după Grecia.
Temerea ţărilor din zona euro este că problemele financiare ale Romei vor avea efecte prelungite asupra economiilor din vestul continentului, puţini oameni politici putând să se laude cu o astfel de "performanţă".
Citeşte mai mule despre Berlusconi pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici