Ce s-a întâmplat cu miliardarii României?

Apariţia în urmă cu câteva zile a topului miliardarilor Forbes a confirmat faptul că averile românilor sunt în scădere. Faţă de anul trecut, în ediţia din acest an se mai află doar un singur român, respectiv Dinu Patriciu, a cărui avere a fost estimată la 1,8 miliarde dolari (1,41 miliarde euro).

1 afișare
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat cu miliardarii României?

Ce s-a întâmplat cu miliardarii României?

El are cu 700 milioane dolari mai puţin, în scădere de la 2,5 miliarde dolari, în 2008. Ion Ţiriac, cel de-al doilea român aflat în 2008 în acest clasament, nu s-a mai regăsit în 2009 printre miliardarii lumii.
Motivul a fost că averea acestuia a scăzut sub pragul de un miliard de dolari. Anul trecut, la întocmirea clasamentului “Adevărul 500 Miliardari”, situaţia economică din România dădea primele semne de criză. Bursele urmau de câteva luni un trend descendent, iar situaţia internaţională prevestea o scădere iminentă şi a pieţei imobiliare.

 

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici