Cei mai buni manageri din ultimii 20 de ani. Cum a schimbat mediul de business fondatorul Apple

Este adevarat că ai nevoie de spirit antreprenorial pentru a pune pe picioare o companie cu o cifra de afaceri de milioane de dolari. Însă, ai nevoie şi de creativitate, muncă multă si spirit competiţional.

4 afișări
Imaginea articolului Cei mai buni manageri din ultimii 20 de ani. Cum a schimbat mediul de business fondatorul Apple

Cei mai buni manageri din ultimii 20 de ani. Cum a schimbat mediul de business fondatorul Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Business Insider a întocmit o listă a celor mai buni directori de companii şi le-au acordat până la 10 puncte pentru aspecte legate de dezvoltarea afacerii lor, de istoricul ei, dar şi de reputaţia personală.

Pe primul loc se afla fondatorul Apple - Steve Jobs cu 10 puncte pentru dezvoltarea afacerii şi istoricul ei, plus doar 7 puncte pentru reputaţia personală. El a pus bazale gigantului american în 1976 şi de atunci echipa sa manageriala s-a modificat constant. Chiar şi aşa, între 1985 şi 1996, el a părăsit compania pentru a lansa o alta firmă - NeXT Computer.

Jobs este responsabil pentru câteva dintre cele mai vândute gadgeturi din toate timpurile: de la laptopuri la iPod, aplicaţia iTunes, iPhone şi mai nou iPad.

Insa, afacerile companiei nu mai merg atat de bine în ultima perioadă. Acţiunile Apple au scazut cu 4 procente în iunie, iar în prima jumatate a acestui an au avut cea mai slabă evoluţie din 2008. Asta, deşi investitorii aşteaptă lansarea unor noi produse şi se arată îngrijoraţi de concurenţa Google, care ar putea duce la încetinirea dezvoltării companiei.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici