Chitac si Andrita, trimisi in judecata

Procurorii militari au încheiat, ieri, ancheta în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar numai în cazul acuzatilor militari, informeaza Realitatea TV. In cazul partilor civile acuzate in acest proces, printre care si fostul presedinte Ion Iliescu, ancheta va fi continuata de catre procurorii civili.

1 afișare
Imaginea articolului Chitac si Andrita, trimisi in judecata

Chitac si Andrita, trimisi in judecata

Potrivit unui comunicat de presa al Parchetului general, dosarul care îl vizeaza pe Ion Iliescu a fost mutat deja de la sectia parchetelor militare la cea civila, pentru ca o decizie a Curtii Constitutionale a stabilit ca civilii nu pot fi cercetati de procurori militari.
Fostul sef al statului a fost pus sub acuzare pe data 19 iunie 2007, pe motiv ca a determinat cu intentie interventia în forta a militarilor împotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti si din alte zone ale Capitalei, decizie ce a avut ca urmare moartea si ranirea prin împuscare a mai multor persoane.
Dosarul militarilor are 13 volume, fiecare cu câte cel putin 5-600 de pagini. Rechizitoriul, care va fi trimis Înaltei Curti, lamureste implicarea unor nume importante din Armata în incidentele de la Romarta Copiilor si din fata Ministerului de Interne. Anchetatorii mai spun ca cele doua episoade au avut la baza un plan pus la cale de câtiva reprezentanti ai Guvernului pe 12 iunie, la Scrovistea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici