Cine este cunoscutul istoric Dorin Dobrincu

Este greu de prevazut ceea ce se va intampla cu Arhivele Nationale, mai ales cand sunt folosite ca arme impotriva rivalililor si pentru denigrarea unor personalitatii. Cel mai recent si nefericit exemplu este cel in care, in paginile unui cotidian central, au aparut fragmente din un asa-zis dosar de cadre al Preafericitului Patriarh Teoctist. Fisele respective au fost intocmite de fostul departament comunist al cultelor si se gasesc la Arhivele Nationale ale Romaniei in fondul “CC al PCR - Sectia Cadre’’.

2 afișări
Imaginea articolului Cine este cunoscutul istoric Dorin Dobrincu

Cine este cunoscutul istoric Dorin Dobrincu

Imediat, oficialii de Arhive , printr-un comunicat de presa s-au delimitat, adaugand ca institutia “nu doreste sa fie implicata in disputele de pe scena politica sau din societatea romaneasca si nu este implicata in demersul mediatic”. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica califica demersul din presa drept Informatii de doi bani din arhivele SRI se folosesc dupa principiul “calomniaza, calomniaza, poate ramane ceva’’.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici