Criza financiara ar putea marca sfirsitul suprematiei dolarului

Traim vremuri de haos economic. Banci, case, slujbe si afaceri sint confruntate cu riscuri enorme. Si, totusi, in mod curios, singurul lucru care pare a ramine stabil este dolarul - simbolul puterii si dominatiei americane, perceput adesea, in timpuri de criza, drept un refugiu sigur.

1 afișare
Imaginea articolului Criza financiara ar putea marca sfirsitul suprematiei dolarului

Criza financiara ar putea marca sfirsitul suprematiei dolarului

Si totusi, o serie de experti sustin ca actuala criza financiara va marca, pe termen lung, un punct de cotitura in ceea ce priveste suprematia bancnotei verzi in finantele mondiale, scrie profesorul Ngaire Woods, analist la BBC Radio 4. "Cred ca actuala criza financiara va grabi momentul in care dolarul american isi va pierde suprematia de valuta mondiala", crede Avinash Persaud, presedintele Intelligence Capital Limited. "Pentru prima oara in istorie, vedem ca, in pietele financiare, greselile guvernului american costa bani", mai spune acesta.

 

Citeste toata stirea pe www.7plus.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici