Cum fac bani recuperatorii din datoriile altora. Afaceri de 1,7 miliarde de euro în plină criză financiară

Loviţi de recesiune, concediaţi de la locurile de muncă şi rămăşi cu credite, tot mai mulţi români s-au văzut în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile către bănci şi alte instituţii. Volumul creanţelor neperformante a crescut cu 66% în 2010, potrivit datelor Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC).

9 afișări
Imaginea articolului Cum fac bani recuperatorii din datoriile altora. Afaceri de 1,7 miliarde de euro în plină criză financiară

Cum fac bani recuperatorii din datoriile altora. Afaceri de 1,7 miliarde de euro în plină criză financiară (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Deşi recuperatorii spun că li s-au dublat afacerile, aceştia susţin la unison că le-au crescut costurile de colectare, precum şi activităţile prin care încearcă să-i convingă pe datornici să-şi plătească restanţele.

După câţiva ani petrecuţi într-o companie de recuperare de creanţe, Cătălin Neagu s-a gândit să-şi înfiinţeze propria firmă de colectare. A pus bazele businessului Topfactoring în martie 2006, împreună cu un investitor român. Au trecut de la patru angajaţi la aproape 200, cât număra astăzi.

În 2007, Topfactoring a fost achiziţionată de fondul britanic de investiţii ERC2, iar de atunci şi-au dublat indicatorii financiari de la an la an. În medie, Topfactoring rezolvă 100.000 de cazuri telefonice externalizate/luna, dintre care din 70% provin din domeniul bancar. Diferenţa vine din telecom şi alte companii de utilităţi.

Află mai multe despre firmele de recuperare pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici