Danila, CEO BCR: Protejati-va la riscul de curs!

Nicolae Danila, CEO-ul celei mai mari banci romanesti, BCR a avertizat, ieri, atat companiile, cat si populatia ca sunt prea putin protejate la riscul de curs, mai ales acum, cand volatilitatea valutara este foarte ridicata. “Fac un apel atat catre bancheri, cat si catre companii sa promoveze, respectiv sa apeleze mult mai mult la instrumentele de hedging (tehnici de protectie la riscul de curs, prin incheierea de contracte de cumparare si, respectiv, vanzare de valuta, la termene diferite - n.red.), mai ales in contextul unei volatilitati ridicate pe piata valutara.

1 afișare
Imaginea articolului Danila, CEO BCR: Protejati-va la riscul de curs!

Danila, CEO BCR: Protejati-va la riscul de curs!

Sectorul real se protejeaza prea putin la riscul valutar si, in general, este vorba despre o protectie naturala care, insa, nu acopera intregul risc - mai ales pentru companiile care apeleaza la credite in valuta si nu au activitate de export”, a declarat Nicolae Danila in deschiderea Summitului de investitii, care se desfasoara la Bucuresti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici